f t m
nlenfrdehiidptes
Copyright © 2020 Home - Developed by - Surispot
Slider

Sponsors & Partners

PAROOL 2018: SouthEast Parade een stuk vrolijker dan The Passion

Naar voorbeeld van de Surinaamse Wandelmars trok de Southeast Parade door de Bijlmer. Dertig groepen toonden zingend en dansend de culturele verscheidenheid van Zuidoost.

HET PAROOL - PATRICK MEERSHOEK - AMSTERDAM


De Southeast Parade; start en eindpunt op het Hoekenrodeplein bij station Bijlmer Arena. - Amaury Miller

Het jubileumjaar van de 50-jarige Bijlmer is pas halverwege, maar het hoogtepunt hebben we waarschijnlijk wel gehad met de Southeast Parade die gisteravond door Zuidoost trok. Dertig groepen in traditionele of minder traditionele klederdracht vormden een fraaie staalkaart van de culturele verscheidenheid van het stadsdeel.

Vertegenwoordigers van Suriname, Curaçao, Sint-Maarten en Ghana, maar ook van de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Oeganda en Congo. Indrukwekkend waren de groepen inheemsen uit Suriname die uit heel Nederland naar Zuidoost waren gekomen om zich dansend, zingend en trommelend in prachtige gewaden te laten zien. Muntenman Toon Borst was eveneens van de partij, en Pierre op zijn hippiefiets met hoog stuur.

Lees meer: PAROOL 2018: SouthEast Parade een stuk vrolijker dan The Passion

Superreportage van de prachtparade!

Zuidoost TV maakte een superreportage van de SouthEast Parade 2018. Op diverse lokaties van de parade-route werden 34 deelnemende groepen en individuele deelnemers fraai in beeld gebracht.
Klik op het video-beeld voor het bekijken van de reportage op de Facebook-pagina van Zuidoost TV.

Voor publiciteit, verslaglegging en mogelijk voor de SouthEast Parade zijn foto's en video's van de parade zeer welkom. Liefst met de Bijlmer herkenbaar op de achtergrond. Inzenden (foto's, video of link) met naamsvermelding naar SouthEast Parade. Inzenders gaan akkoord met rechtenvrij gebruik door SouthEast Parade.

 

nlenfrdehiidptes
.