f t m
  • Kleurrijke culturen op 12 juli!

  • Uitbundige dushi's op 12 juli!

  • African percussion op 12 juli!

  • Scholen en sportclubs op 12 juli!

  • Swingende showbands op 12 juli!

  • Parade-partners op 12 juli!

  • Brass- en steelbands op 12 juli!

  • Traditionele tooi op 12 juli!

Copyright © 2019 Home - Hostgator Reviews - Ultro Design - Amsterdam Zuidoost

ZO divers - ZO trots - al 50 jaar!

Prachtparade:  donderdag 12 juli, 18-21 uur!

In 2018 wordt het 50-jarige bestaan van de Bijlmer gevierd met tientallen prachtige evenementen. Hoog tijd om ook de diversiteit en de trots van heel Amsterdam Zuidoost met een grandioze parade te onderstrepen. Enkele stadsdeelgenoten hadden een optocht in gedachten, stelden daarom een paradeplan op en richtten een kerngroep op van denkers en doeners. ZO gebeurd toch?


 

ZO gezellig!

De SouthEast Parade vindt plaats op een zomerse donderdagavond op 12 juli vanaf ca. 18:00 uur. Start- en eindpunt is het Hoekenrodeplein (bij NS-station Bijlmer Arena). De korte tocht gaat door de Amsterdamse Poort en langs Kraaiennest en Ganzenhoef. Tijdens de parade is er sprake van een jury en na de parade worden er prijzen uitgereikt. Selfies met BZ'ers (bekende Zuidoosters) en prachtig uitgedoste paradisten zijn natuurlijk mogelijk. ZO gezellig!

ZO uniek!

De fijnproevers en de mensen die van een drankje houden, kunnen een culinair uitstapje maken naar een van de vele restaurants die de Bijlmer rijk is. Visueel, auditief en culinair genieten op een Bijlmers plekje in de avondzon; dat kan tijdens de voorbijtrekkende SouthEast Parade. De route die nog met de verkeerspolitie wordt besproken staat op ORGANISATIE. ZO uniek!

 

ZO divers!

Allerlei organisaties en groepen die zich graag willen presenteren zullen meedoen aan de parade. Want trots is Zuidoost op de vele kleurrijke culturen, lifestyles, sportclubs, Arena, musici, dansers, podia, scholen, gehandicapten, LHBTQ+'ers, shops, festivals, culinaria, parken, bedrijven, shops, markten, architectuur, stedenbouw. En niet te vergeten de altijd meewerkende organisaties: stadsdeel, politie, straatcoaches, corporaties, bewonersorganisaties, PGZO. Sang! ZO divers!

 

.