f t m
Copyright © 2019 Home - Hostgator Reviews - Ultro Design - Amsterdam

ZO divers - ZO trots - al 50 jaar!

Prachtparade 2018 -

In 2018 werd het 50-jarige bestaan van de Bijlmer gevierd met tientallen prachtige evenementen. Hoog tijd om ook de diversiteit en de trots van heel Amsterdam Zuidoost met een grandioze parade te onderstrepen. Enkele stadsdeelgenoten hadden een optocht in gedachten, stelden daarom een paradeplan op en richtten een kerngroep op van denkers en doeners. ZO gebeurd toch?


 

ZO gezellig!

De SouthEast Parade vond plaats op een zomerse donderdagavond. Start- en eindpunt is het Hoekenrodeplein (bij NS-station Bijlmer Arena). De korte tocht ging door de Amsterdamse Poort en langs Kraaiennest en Ganzenhoef. Tijdens de parade was er sprake van een jury en na de parade werden er prijzen uitgereikt. Selfies met BZ'ers (bekende Zuidoosters) en prachtig uitgedoste paradisten zijn natuurlijk mogelijk. ZO gezellig!

ZO uniek!

De fijnproevers en de mensen die van een drankje houden, konden een culinair uitstapje maken naar een van de vele restaurants die de Bijlmer rijk is. Visueel, auditief en culinair genieten op een Bijlmers plekje in de avondzon; dat kon tijdens de voorbijtrekkende SouthEast Parade. ZO uniek!

 

ZO divers!

Allerlei organisaties en groepen die zich graag wilden presenteren deden mee aan de parade. Want trots is Zuidoost op de vele kleurrijke culturen, lifestyles, sportclubs, Arena, musici, dansers, podia, scholen, gehandicapten, LHBTQ+'ers, shops, festivals, culinaria, parken, bedrijven, shops, markten, architectuur, stedenbouw. En niet te vergeten de altijd meewerkende organisaties: sponsors, media, stadsdeel, politie, COC, bewonersorganisaties, PGZO. Sang! ZO divers!

 

.