f t m
nlenfrdehiidptes
Copyright © 2020 Home - Developed by - Surispot

Sponsors & Partners

Vraag en Antwoord

Vraag en Antwoord

Indeling groepen en muziek hoe gaat dat?

Op basis van de ontvangen informatie zullen de groepen worden ingedeeld. Groepen die muziek maken/meedragen of zingen worden over de stoet verdeeld, zodanig dat alle muziek/zang goed tot zijn recht komt. Groepen die geen muziek maken worden tussen de groepen die wel muziek maken ingedeeld. Let op: het maximale toegestane geluidsniveau is 90 DB.

 

Welke route(s) lopen we dit jaar?

Er zijn twee routes te bewandelen:

- De lange route van 6,7 km start bij het Hoekenrodeplein. 
- De verkorte route van 2,4 km start bij het CEC. 

Voor beide routes is het eindpunt op het Hoekenrodeplein. De starttijd voor de verkorte route wordt per mail aan de deelnemende groepen gecommuniceerd.

Bekijk hier de route

Het Servicepunt

Er zijn in totaal vijf servicepunten verspreid over de route. Het Bijlmer Parktheater, Wijkcentrum Kormelink, CEC en Podium Kwakoe zijn de SouthEast Parade servicepunten. Deze zijn herkenbaar aan de kraampjes met water, fruit en vlaggen.

Tijdens de SouthEast Parade vind je het centraal servicepunt op het Hoekenrodeplein. Dit plein is het start- en eindpunt. Bij dit centraal servicepunt kunnen begeleiders en individuen aanmelden en de aanwezigheid bevestigen. Het servicepunt vind je naast het podium en is te herkennen aan de banners.

Hoe laat aanmelden op de dag van de parade?
De begeleiders van de groepen melden zich aan op donderdag 9 juli van 15:00 tot uiterlijk 17:00. De parade start om 18:00. 

Wat gebeurt er tijdens de aanmelding:
- Je geeft door met hoeveel deelnemers je aan de parade meedoet
- Je ontvangt water, een vuilniszak en een leuk aandenken voor alle deelnemers van de groep
- Bij het behalen van het eindpunt meld jij de groep af en geef je aan hoeveel personen de eindstreep hebben gehaald.

Op de servicepunten kunnen wij geen spullen in bewaring nemen. Hier vind je wel het gevonden voorwerpenpunt. Ben je iets kwijt of heb je iets gevonden? Dan kan je hier terecht.

 

Presenteer jezelf tijdens de Kick-off

2 juli Kick-off party en bekendmaking winnaar Ronald Blonk Fotografieprijs

Voorafgaand aan elke parade is er een kick-off party. Hier ontmoeten pers en stakeholders elkaar en presenteren de vertegenwoordigers van de ingeschreven groepen zich.

Op de kick-off party wordt de winnaar van de Ronald Blonk fotografieprijs bekendgemaakt. Dit zijn de foto's gemaakt tijdens de parade van 2019. De jury kiest hieruit de mooiste foto's van de parade.

Stuur jouw mooiste foto van 2019 nu in en ding mee naar een van de drie prijzen. Insturen kan via contact@southeastparade.nl onder vermelding van deelname fotografieprijs. Lees hier meer over de fotografieprijs.

Jury

Deelname aan de SouthEast Parade levert ook een mooie waardering op. De deelnemers - groepen en individuen - werden beoordeeld op 5 criteria:
1
Originaliteit & Creativiteit
2
Uitbeelden van het thema 'ZO mooi! - ZO trots!'
3
Enthousiasme & Doorzettingsvermogen
4
Verbinding binnen de groep & met het publiek
5
Afwerking van de kostuums & Duurzaamheid

Samen proefwandelen

Op zaterdag 4 juli om 09:45 gaan we vast warmlopen met deelnemers die dat graag willen. We gaan de route van 6,7 km lopen. Start- en eindpunt het Hoekenrodeplein.

Verzamelen vanaf 09:30 bij het grasheuveltje op het plein. Wel zelf water en of iets te eten meenemen.

 

Beheersplan

Veiligheid gaat boven alles!

Helaas hebben we niet alles in de hand om alle risico’s te voorzien en op te lossen. De organisatie zet maximaal in om het verloop van een veilige parade te waarborgen. Zo hebben wij diverse servicepunten waar er voldoende water en fruit wordt uitgedeeld. Er is gezorgd voor:

- genoeg begeleiders per groep
- voldoende verkeersregelaars 
- een obstakelvrije route
- EHBO posten

Weersomstandigheden

De organisatie zal tot en met de dag van de parade de weerberichten goed in de gaten houden, zodat er rekening kan worden gehouden met de verschillende scenario’s.

Het grootste risico voor de SouthEast Parade is het weer, aangezien de parade buiten is. De kans dat zowel deelnemers als toeschouwers de parade zullen verlaten bij regen is groot, maar regen is geen reden om de parade af te lasten. Bij onweer wordt dat wel overwogen. Bij code rood of windkracht ≥5 wordt de parade afgelast. Bij extreme hitte, wordt voorzien in het verstrekken van extra water voor de deelnemers. Overigens zijn de aangrenzende horecagelegenheden open. De route voorziet in voldoende mate over schaduwplekken (bomen, gebouwen, spoor).

Ongevallen

Een ongeluk zit in een klein hoekje! En daar zitten we als organisatie niet op te wachten.

Vanuit de organisatie zijn voorzorgsmaatregelen getroffen in de zin van EHBO posten mocht er toch iets gebeuren. Er zijn drie EHBO posten (Hoekenrodeplein, Bijlmer Parktheater, CEC gebouw) en een mobiele post in de stoet. Verder zijn er vele (tientallen) vrijwilligers van ROC die hulp kunnen bieden als het moet.

Verkeer

Om de route veilig te kunnen afleggen en het verkeer niet te veel hinder te laten ondervinden, worden er op enkele cruciale punten op de route gecertificeerde verkeersregelaars ingezet. Op deze punten zullen tevens studenten van ROC worden ingezet, die onder begeleiding kunnen ingrijpen indien noodzakelijk.

Crowdmanagement & -control

Op het Hoekenrodeplein is de feestelijke start en sluiting van de parade, maar het voetgangersverkeer op het plein moet doorgang kunnen vinden. De organisatie zet maximaal in. Er komt een goede scheiding tussen de activiteitenzone en het station. Het is belangrijk dat de instructies en verzoeken van (vertegenwoordigers van) de organisatie worden opgevolgd. U herkent ze aan het tenue.

Mensen worden aangespoord, middels folders en media, om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De parade komt langs drie metrostations (start Bijlmer Arena, Kraaiennest en Ganzenhoef) en diverse bushaltes. Hierdoor is het bereik per openbaar vervoer optimaal.

Toch nog vragen?

Mail ons gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – hou voor nieuwtjes en updates onze website: www.southeastparade.nl, jouw mailbox en de facebookpagina:southeastparade in de gaten!

nlenfrdehiidptes
.